Een nieuwe wereld vol ervaringen

Ferrari GTC4Lusso

Een unieke auto, een compleet nieuwe wereld

De Ferrari GTC4Lusso is dé vierzitter die voor een belangrijke evolutie zorgt in het Grand-Tourer concept door het integreren van achterwielbesturing in combinatie met vierwielaandrijving.
Dit is een auto die is ontworpen voor klanten die het plezier willen ervaren van het rijden met een Ferrari, waar en wanneer dan ook. Of het nu gaat om korte of lange ritten, besneeuwde bergwegen of straten in de stad, alleen of in het gezelschap van drie gelukkige passagiers. Bestuurders die uitzonderlijke kracht eisen, maar niet willen inleveren op het comfort in de auto, de sportieve elegantie en de onberispelijke detaillering. Kortom, de GTC4Lusso brengt ongekende veelzijdigheid in het rijden van een Ferrari.

De naam van de GTC4Lusso verwijst naar zijn illustere voorgangers, zoals de 330 GTC of zijn 2+2 zustermodel, de 330 GT – een van Enzo Ferrari’s favorieten – en de 250 GT Berlinetta Lusso, die een sublieme combinatie van elegantie en hoge prestaties vertegenwoordigde. De nummer 4 verwijst naar de vier comfortabele stoelen in de auto.

Prestaties

Een mythische Ferrari V12

De GTC4Lusso’s 12 cilinder motor levert een soepel en constant vermogen. Bij 8.000 toeren per minuut worden er 690 paarden uitgeperst. Zowel de gewichts-/vermogensverhouding van 2,6 kg/pk als de compressieverhouding van 13,5:1 zorgen voor nieuwe records in deze categorie. Het maximale koppel is 697 Nm bij 5.750 tpm en 80% is al beschikbaar bij slechts 1.750 tpm. Dit zorgt voor een uitstekend reactievermogen, zelfs bij lage toerentallen. Het geluid weerspiegelt op briljante wijze de veelzijdige persoonlijkheid van de auto: hij is rijk en krachtig qua prestaties en discreet, doch harmonieus in de stad.

Vermogen gecombineerd (pk)

  • 78% 78%

Vermogen (Nm)

  • 75% 75%

Gewicht (kg)

Ongeëvenaarde stijl

Ontworpen door Ferrari Design en een verdere verfijning van de shooting brake coupé. De GTC4Lusso wordt opnieuw geïnterpreteerd met een extreem gestroomlijnde, taps toelopende vorm wat het bijna een fastback-achtige silhouet geeft.

Zijn sportieve ziel wordt onderstreept door de vormen en de styling van de achterzijde, waar de curve van het dak is verlaagd met behoud van voldoende volume om uitzonderlijke ruimte en comfort voor alle vier inzittenden te garanderen. Ferrari’s kenmerkende dubbele achterlichten sieren de achterkant van de auto. Deze accentueren niet alleen de gespierde schouders van de GTC4Lusso en verbreden deze horizontaal, maar werken ook visueel met de uitlaatpijpen om een gevoel van imposante kracht naar de achterzijde te geven.

 

Acceleratie 0-100 km/h (in seconden)

  • 75% 75%

Topsnelheid (km/h)

Meer weten over de Ferrari GTC4Lusso?

Bezoek onze showroom

Wilt u de Ferrari GTC4Lusso of één van de andere prachtige Ferrari modellen zelf eens bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Hengelo. Als officieel Ferrari dealer kunnen we u een uitgebreid aanbod laten zien en profiteert u van tal van exclusieve privileges. Denk daarbij aan bijvoorbeeld fabrieksbezoeken, Corso Pilota én nog veel meer.

Contact

Heeft u vragen over onze modellen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op