De eerste modellen in het nieuwe, gelimiteerde concept ‘Icona’

Ferrari Monza SP2

Tijdloze stijl

De Ferrari Monza SP2 is, samen met de Monza SP1, de voorloper in een nieuw concept, beter bekend als ‘Icona’. Icona staat voor de meest tot de verbeelding sprekende auto’s uit de geschiedenis van Ferrari. Met de SP2 creëert Ferrari een nieuw segment met speciale en gelimiteerde modellen voor klanten en collectors. De bedoeling is om met behulp van moderne architectuur een tijdloze stijl te herinterpreteren, met technologisch geavanceerde componenten en de hoogst mogelijke prestaties door middel van voortdurende innovatie.

Elegantie & verfijning

Een auto die door de wind lijkt te zijn gebeeldhouwd. Het is de puurheid van de stijlelementen die indruk maakt.

Het Virtuele Windscherm is in wezen een aerodynamische doorgang onder het aeroscherm aan de bestuurderszijde. Een deel van de lucht die over de motorkap stroomt, komt in de luchtinlaat onder het aeroscherm terecht, waar het verticaal voor het instrumentenpaneel wordt versneld en afgebogen. Dit genereert een zogenaamde hoge opwaartse druk die de luchtstroom over het hoofd van de bestuurder afbuigt, waardoor een ‘low-speed bubble’ rond de cockpit ontstaat.

Het resultaat is dat het model perfect in balans is, wat vertaald wordt naar compromisloos rijgedrag van de sportwagen. Omdat er geen voorruit zuilen zijn, is het zicht van de bestuurder volledig vrij wat ten goede komt bij het sturen. De bestuurder kan zo genieten van het ultieme rijden in bochtige routes: de auto is altijd bevredigend, maar nooit moeilijk te besturen.

Vermogen (pk)

  • 92% 92%

Vermogen (Nm)

  • 80% 80%

Gewicht (kg)

Racing spirit met absoluut comfort

De ontwikkeling van het ontwerp van het interieur richtte zich specifiek op de drivers cockpit. De instrumenten, het instrumentenpaneel en de stoelstructuur worden aangepast aan de eisen van de bestuurder.

Een directe link met de geschiedenis

Om het gevoel van een directe link met de geschiedenis te creëren, werkte Ferrari samen met twee hoogstaande bedrijven. Samen met Loro Piana en Berluti, werkte Ferrari aan een selectie van kleding en accessoires speciaal voor Monza SP2-klanten.

 

Acceleratie 0-100 km/h (in seconden)

  • 90% 90%

Topsnelheid (km/h)

Meer weten over de Ferrari Monza SP2?

Bezoek onze showroom

Wilt u de Ferrari Monza SP2 of één van de andere prachtige Ferrari modellen zelf eens bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Hengelo. Als officieel Ferrari dealer kunnen we u een uitgebreid aanbod laten zien en profiteert u van tal van exclusieve privileges. Denk daarbij aan bijvoorbeeld fabrieksbezoeken, Corso Pilota én nog veel meer.

Contact

Heeft u vragen over onze modellen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op