De Ferrari SF90 Stradale, Beyond Imagination

Ferrari SF90 Stradale

De nieuwe supercar in serieproductie

De nieuwe Ferrari SF90 Stradale is extreem op elk niveau. Voor het eerst in de geschiedenis van Ferrari staat een V8-motor bovenaan, niet alleen van zijn categorie, maar ook zijn bereik met ongekende prestaties voor een serieproductie-wagen: 1.000 pk, een gewicht / vermogen-verhouding van 1,57 kg / pk, en 390 kg downforce bij 250 km / u.

Ongekende prestaties

De SF90 Stradale is ook de eerste Ferrari-sportwagen die is uitgerust met 4WD, waardoor de ongelooflijke kracht die door de hybride aandrijflijn wordt ontketend volledig wordt benut en de wagen de nieuwe benchmark wordt voor staande start: 0-100 km / u in 2,5 sec en 0-200 km / u in slechts 6.7 sec.
Een andere innovatie is de afsluitende Gurney, een gepatenteerd actief systeem aan de achterzijde van de wagen dat de luchtstroom over het bovenste koetswerk regelt, de weerstand vermindert in rechte lijnen of met minimale stuurhoeken en een toenemende downforce in hoeken, tijdens het remmen en tijdens richtingsveranderingen bij hoge prestaties vanuit de wagen.
Vanuit een stilistisch perspectief zijn de verhoudingen van de berlinetta’s, die zich aan de achterzijde van de motor hebben voorgesteld, twintig jaar geleden op de 360 Modena geïntroduceerd en volledig herschreven en geïnspireerd door de recente supercars van Ferrari. Een goed voorbeeld is de cockpit, die een kleiner frontgedeelte heeft en dichter bij de voorkant van de wagen is geplaatst om de weerstand te verminderen. Dit werd ook bereikt zonder het comfort aan boord te beïnvloeden.

Prestaties

Motor

De 90 ° V8-turbomotor levert 780 pk, het hoogste vermogen van elke 8-cilinder in de geschiedenis van Ferrari. Een extra 220 pk wordt geleverd door niet minder dan drie elektromotoren, één aan de achterzijde, bekend als de MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) die is afgeleid van Formule 1, die zich tussen de motor en de nieuwe 8-traps transmissie met dubbele koppeling bevindt op de achteras en twee op de vooras. De bestuurder hoeft slechts één van de vier vermogenseenheid modi te selecteren dankzij een geavanceerde besturingslogica die de krachtstroom tussen de motor, de elektromotoren en de accu’s beheert.

Vermogen gecombineerd (pk)

  • 98% 98%

Vermogen (Nm)

  • 96% 96%

Gewicht (kg)

Design Ferrari SF90 Stradale

Eyes on the road,
hands on the wheel

De filosofie “ogen op de weg, handen op het stuur” neemt voor het eerst een centrale rol in en heeft een belangrijke invloed op de ergonomie en vormgeving van het interieur. Het resultaat is een HMI-interface (Human-Machine Interface) en een interieurindeling die volledig afwijken van eerdere modellen.

Het stuurwiel heeft nu een touchpad en een reeks haptische knoppen waarmee de bestuurder vrijwel elk aspect van de wagen met slechts de duimen kan bedienen. Het centrale instrumentenpaneel is nu volledig digitaal met de eerste automotive-toepassing van een 16-inch gebogen HD-display dat volledig kan worden geconfigureerd en geregeld met behulp van de bedieningselementen op het stuurwiel.

 

Acceleratie 0-100 km/h (in seconden)

  • 98% 98%

Topsnelheid (km/h)

upgrades

Rijplezier voor iedereen

Voor het eerst op een Ferrari kunnen klanten kiezen tussen de standaard wagen en een versie met een meer sportgerichte specificatie: de Assetto Fiorano. Deze specificatie bevat belangrijke upgrades, waaronder speciale GT race-afgeleide multimatic schokdempers, extra lichtgewicht functies gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel (deurpanelen, bodemplaat) en titanium (veren, volledige uitlaatlijn), resulterend in een gewicht -besparing van 30 kg. Een ander verschil is de hoge downforce-achterspoiler van koolstofvezel, die 390 kg downforce genereert bij 250 km / u.

Meer weten over de Ferrari SF90 Stradale?

Bezoek onze showroom

Wilt u de Ferrari SF90 Stradale of één van de andere prachtige Ferrari modellen zelf eens bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Hengelo. Als officieel Ferrari dealer kunnen we u een uitgebreid aanbod laten zien en profiteert u van tal van exclusieve privileges. Denk daarbij aan bijvoorbeeld fabrieksbezoeken, Corso Pilota én nog veel meer.

Contact

Heeft u vragen over onze modellen of wilt u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op