Munsterhuis Sportscars
Inhoud bewerken
Munsterhuis Sportscars

Goudstraat 31 – 49
7554 NG Hengelo

Het fascinerende verhaal achter het logo van Ferrari

In de wereld van luxe sportauto’s is er één logo dat onmiddellijk herkenning oproept: het steigerende paard van Ferrari. Dit iconische symbool is meer dan alleen een merkteken; het is een stukje geschiedenis, verweven met verhalen en emoties. We maken samen een ritje door de tijd om de oorsprong en betekenis van het Ferrari-logo te ontdekken.

Een eervolle oorsprong

Het verhaal begint tijdens de Eerste Wereldoorlog. Enzo Ferrari, legendarische oprichter van het merk en coureur, was een bewonderaar van de Italiaanse gevechtspiloot Francesco Baracca. Deze piloot had een steigerend paard als zijn persoonlijke embleem. Na Baracca’s tragische dood, bood zijn moeder, gravin Paolina, het logo aan Enzo aan om het symbool te gebruiken als een geluksteken voor zijn racewagens. Ferrari nam dit aanbod aan, niet wetende dat het een eeuwigdurend symbool van snelheid en prestige zou worden

Een symbool van kracht en elegantie

Het steigerende paard, ofwel ‘cavallino rampante’, staat symbool voor kracht, elegantie en snelheid. Een beeld dat perfect past bij de auto’s van Ferrari die bekend staan om hun krachtige prestaties en gestroomlijnde ontwerpen. Maar het paard is ook een eerbetoon aan de Italiaanse trots en het erfgoed wat bijdraagt aan de charme van het merk.

Kleuren met een verhaal

De kleuren van het logo – het zwarte paard op een gele achtergrond, omlijst met de kleuren van de Italiaanse vlag – zijn net zo significant. Het geel verwijst naar de kleur van de stad Modena, de geboorteplaats van Enzo Ferrari. De groene, witte en rode strepen boven het paard symboliseren de nationale trots van Italië.

Letters van een legende

Onder het paard vind je de letters ‘S’ en ‘F’ die voor Scuderia Ferrari staan. Dit is de naam van het raceteam opgericht door Enzo Ferrari in 1929. Dit team groeide later uit tot de fabrikant van enkele van de meest begeerde auto’s ter wereld. De overgang van Scuderia Ferrari van een raceteam naar een fabrikant van straatauto’s vond plaats in 1947. In dat jaar introduceerde Ferrari zijn eerste zelfstandig geproduceerde auto, de Ferrari 125 S. De 125 S was de eerste auto met het felbegeerde logo.

Tijdloos logo

En daarom is het logo van Ferrari veel meer dan een merkteken. Het logo is nooit veranderd. Want het vertegenwoordigt de passie voor snelheid, toewijding aan uitmuntendheid en natuurlijk de rijke geschiedenis van innovatie en triomf. Voor autoliefhebbers over de hele wereld is het zien van dit logo een herinnering aan wat menselijke inventiviteit kan bereiken.

De inspirerende reis van het logo van Ferrari

Van de strijdvelden van de Eerste Wereldoorlog tot de moderne racecircuits, het logo van Ferrari heeft een buitengewone reis afgelegd. Elke keer dat een Ferrari langs zoeft en het steigerende paard trots getoond, wordt een stukje geschiedenis opnieuw tot leven gewekt. En zo blijft de legende van Ferrari, net als zijn logo, tijdloos en inspirerend.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Munsterhuis Sportscars en Ferrari door u aan te melden op onze nieuwsbrief.