Munsterhuis Sportscars
Inhoud bewerken
Munsterhuis Sportscars

Goudstraat 31 – 49
7554 NG Hengelo

Dit wist u nog niet over de Ferrari 812 Superfast, 10 feiten

De Ferrari 812 Superfast, een naam die zowel ontzag als nieuwsgierigheid opwekt. Deze Italiaanse sportauto is niet alleen een icoon op de weg, hij is ook een toonbeeld van ingenieurskunst en design. Maar er is meer dan wat het oog ontmoet. Dit zijn tien fascinerende feiten over de Ferrari 812 Superfast die zelfs de meest doorgewinterde autoliefhebbers nog wel eens kunnen verrassen.

De Ferrari 812 Superfast en zijn 10 unieke kenmerken

  1. Uniek high-tech stuursysteem: Een van de meest opvallende en unieke kenmerken van de Ferrari 812 Superfast is het innovatieve Rear-Wheel Steering System, oftewel het achterwielstuursysteem. Dit systeem, ook wel bekend als ‘Passo Corto Virtuale 2.0’, verbetert de wendbaarheid en stabiliteit van de auto aanzienlijk. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in tegengestelde richting ten opzichte van de voorwielen. Dit resulteert in een kortere draaicirkel en betere handling op krappe wegen. Bij hogere snelheden draaien de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen (vierwielbesturing). Dit verhoogt de stabiliteit tijdens het snel wisselen van rijstrook of het nemen van snelle bochten verhoogt.

  1. Een ode aan de geschiedenis: Het nummer ‘812’ is naast een subtiele knipoog naar de rijke historie, een samenkomst van de geschiedenis. Het getal 8 refereert aan de 800 pk, terwijl de 12 staat voor de 12 krachtige cilinders waar Ferrari bekend om staat. Samen vormen ze dus een eerbetoon aan voorgaande legendarische Ferrari-modellen.

  1. Innovatieve aerodynamica: De 812 Superfast introduceert een revolutionaire aerodynamica. De flaps aan de voorzijde en het actieve diffusorsysteem aan de achterkant geven een ongeëvenaarde wegligging, zelfs bij de hoogste snelheden.

  1. Een uniek geluid: We horen u denken: is dat niet bij elke Ferrari? Zeker. Maar de V12-motor van de 812 Superfast produceert een uniek geluid, een resultaat van jarenlange afstemming. Dit akoestische meesterwerk is kenmerkend en onderscheidend, door ….

  1. Het geavanceerde ‘Quad tailpipe’ uitlaatsysteem: Hallo, onmiskenbaar diep geluid van de V12-motor! Daar komt dus dat unieke geluid vandaan. Dit uitlaatsysteem is een uniek kenmerk van de Ferrari 812 Superfast. Dit systeem, bestaande uit vier uitlaatpijpen, is specifiek ontworpen voor de 812 Superfast. Draagt bij aan zowel de esthetiek als de prestaties.
  1. Exclusieve kleur: Rosso 70 Anni, de speciale verfkleur van de 812 Superfast, werd gecreëerd ter ere van Ferrari’s 70-jarig jubileum. Deze kleur is niet alleen zeldzaam, het draagt ook weer een stukje geschiedenis.

  1. Geavanceerde besturing: De 812 is de eerste Ferrari die is uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging. Dit verbetert niet alleen de bestuurbaarheid, maar geeft ook nauwkeurigere feedback aan de bestuurder.

  1. Ongekend veel ruimte: Dat een sportwagen niet bekend staat om zijn ruime bagageruimte, dat is wel bekend. Maar in de 812 is dit juist het tegenovergestelde. Het is tenslotte niet voor niets een GT. In deze Ferrari vindt u verrassend veel bagageruimte waar u gemakkelijk uw bagage voor de vakantie naar Italië in kwijt kunt.

  1. Side Slip Control F1-technologie. Nu we het toch over technologie hebben. De op de F1-geïnspireerde technologie voor het verbeteren van de rijprestaties is het Side Slip Control (SSC). Dit systeem, voor het eerst volledig geïntegreerd in de 812 Superfast, maakt het mogelijk om met hoge precisie te driften zonder de controle over de auto te verliezen. Dit biedt u ongeëvenaarde controle over de auto en stabiliteit tijdens hoge snelheden en scherpe bochten.

  1. Een duurzaam statement: Last but not least, Ferrari heeft stappen ondernomen om de milieu-impact van de 812 Superfast te verminderen. Dit model bevat verschillende energie-efficiënte en emissieverlagende technologieën. Dit levert trouwens niets in op zijn krachtige prestaties.

En, wist u deze tien unieke kenmerken van de Ferrari 812 Superfast? Hij is dus meer dan een iconische sportauto. Deze Ferrari is een samensmelting van geschiedenis, innovatie en stijl. Een auto die zowel het hart van de bestuurder als de autowereld sneller doet kloppen. In ieder geval heeft hij hart van Munsterhuis gestolen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Munsterhuis Sportscars en Ferrari door u aan te melden op onze nieuwsbrief.