Munsterhuis Sportscars
Inhoud bewerken
Munsterhuis Sportscars

Goudstraat 31 – 49
7554 NG Hengelo

Ferrari E-Lab, in samenwerking met Philip Morris International: de start van een branche-overschrijdend project

Partnership om onderzoek te doen naar duurzame energie-gerelateerde technologische oplossingen.

Naarden, 13 december 2023 – Ferrari en Philip Morris International (PMI), strategische partners sinds 1973, voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun langdurige relatie. Ferrari E-Lab gaat in samenwerking met PMI de technologische capaciteiten van beide ondernemingen samenbrengen, om onderzoek te doen naar nieuwe energie-gerelateerde technologieën om de decarbonisatie van de productiefaciliteiten van beide partners in Maranello en Crespellano – gelegen op 30 kilometer afstand van elkaar in de regio Emilia Romagna – te ondersteunen.

De samenwerking is geënt op het beoordelen van belangrijke oplossingen die bijdragen aan industriële elektrificatie met het oog op de opwekking, opslag en transformatie van hernieuwbare energie. Het eerste onderzoek focust op de levensvatbaarheid van energieopslagtechnologieën met een lange looptijd en zou in het derde kwartaal van 2024 voltooid moeten zijn.

Benedetto Vigna, Chief Executive Officer van Ferrari: “In het jaar waarin we de 50e verjaardag van ons partnership vieren, streven Ferrari en PMI ernaar om hun samenwerking naar een hoger plan te brengen in de vorm van open innovatie. De bedrijven gaan samenwerken om onderzoek te doen naar nieuwe technologische oplossingen om het gebruik van energie in onze industriële processen door te ontwikkelen en te optimaliseren. We kunnen veel leren door het samenbrengen van zeer gespecialiseerde teams uit verschillende sectoren.”

Jacek Olczak, Chief Executive Officer van PMI: “PMI verwelkomt dit nieuwe hoofdstuk in de langdurige samenwerking met Ferrari, waarmee een nieuw gebied van samenwerking voor onze twee organisaties wordt gecreëerd. We zijn met elkaar verbonden door een gemeenschappelijke passie voor innovatie en dit initiatief, en de drive om baanbrekende energie-gerelateerde technologische oplossingen te ontwikkelen.” 

Scott Coutts, Senior Vice President Operations bij PMI, voegde daaraan toe: “We kijken uit naar de samenwerking met Ferrari, in het bijzonder naar het verkennen van het potentieel voor de toepassing van CO2-arme waterstof als brandstofbron, met name in productietoepassingen waarbij elektrificatie mogelijk geen levensvatbare oplossing biedt. Onze drieledige aanpak om onze activiteiten CO2-arm te maken, omvat het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen, het overschakelen op hernieuwbare energiebronnen en het compenseren van onvermijdelijke emissies. Met deze pilot willen we onderzoeken welke rol waterstof kan spelen in onze strategie.” 

Ferrari streeft ernaar om in 2030 CO2-neutraal te zijn.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws rondom Munsterhuis Sportscars en Ferrari door u aan te melden op onze nieuwsbrief.